Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Vi gå på Kerkyra

Vi väntar på både mognad och färjan som går på Kerkyra.
Kortet giltigt i 22 länder.
Vi ligger nu i Brindisis hamn, till havets blånad.
Vi är de som väntar bäst, med köpcigaretter och halvliters öl importerat från Nederländerna.
Vattenmeloner och nät.
Gitarrer dras ut till melodier utan gränser.
På däck finns plats för både oss och stjärnfall.
Flickor på väg att bli flickvänner.
Bara språk, mörkt hår i pannband och billiga sovsäckar.
Oljan tycks blanda sig, eller späs den ut?
Jag tänker på Conrad.
Sexti-sjutti timmar hem men känns som försent.
Det är ankaret i mig som gått.




Prosa (Novell) av Mats Edin VIP
Läst 189 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2019-12-19 02:31



Bookmark and Share


  Yrre VIP
Älskar slutet!
2019-12-19
  > Nästa text
< Föregående

Mats Edin
Mats Edin VIP