Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Oheliga natt

uppbrottas
gnisseltankar
hjärnhärvor
vilovägrar

flytande skärvor
av det som aldrig
borde varit

flytande skärvor
av något som aldrig
varit helt

föruttnelsen av intet
vältrar sig i flykten
av tomma önskningar
outtalade ord

du alkoholandetiger
alkoholandetar mig

distansmeteroiter
i dubbelsängen
binder oss
samman

i förödelsen
av det som kunde varit

ligger vi
dubbelnaturliga
fångar i oss

dubbelfelar
ångrar ångar

förövaren
är offret
är räddaren
trekantrar

invirkad i
pythagoras
tvivelsats

reser sig giftormen
i förnekelsen

solitär
sprutar
tvåhövdad

tinderstjärnor
strösslar guld
skedar utan täckning

dunkelekon inbäddade
i kärlekslösa drömmar

beröring utan närhet
oäkta sammetslöften
insiktslösa smekningar
repar hjärtats rytm

i gryningen är
ljuset mörkvitt
och jag torrgråter

det är fortfarande mörkt
men du märker inget

du vaknar och ler åter mot mig
tomt och ansiktslöst

© Maria Marängsviss, 17 juli 2019











Fri vers av Maria Marängsviss VIP
Läst 270 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2019-12-19 08:09



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Maria Marängsviss
Maria Marängsviss VIP