Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Som en övergående årstid

Ensamheten kröp upp i knät men fick ingen tröst
Halkade ner i mörka grottan, leker med sitt eko
Vanvårdade varelse, den stympade hjältens öde

Sorgens vargavinter där allt levande frusit fast
Segdraget och tungt, hela systemet stänger ner
Vadderad tanke och skumgummi under skor

Självömkan, som en dealer i en återvändsgränd
Men barnlek jämfört med bitterhetens betjänt
Serverar de sorgeblinda ögon på en spegelbricka

Lättledda offer som glömt vad som offras
Stulna själar i koma med rimfrost runt hjärtat
Skorpan blottnar i tårbad, kärleksvärme smälter




Bunden vers av KattenKin VIP
Läst 258 gånger och applåderad av 18 personer
Publicerad 2020-01-03 14:54



Bookmark and Share


  Anya VIP
Smärtsam läsning. Du målar upp det inre skeendet så effektfullt. Sista orden känns hoppfulla. Ursäkta en okunnig men vilken typ av bunden form är det? Jag är okunnig på bunden form.
Tack för en stark text.
2020-01-09

    Elisabeth Nilsson VIP
Livet, med sorg och bittra känslor, i sin käft, kan mjukna varefter. Tid och kärlek är väl det enda som kan läka. Hoppet lever! Du skriver så insiktsfullt och fint om det svåra.
2020-01-04

  Lars Hedlin
Stark ful av känsla och liv som berör
2020-01-04

  Marita Ohlquist VIP
Väl vald titel på en bra och tankeväckande text!

Kärleksvärme är det bästa som finns att få när man har rimfrost runt hjärtat.
2020-01-04

    ej medlem längre
Som tur är är livets skiftningar övergående,vilket känns som en tröst när vintern biter sig fast, länge och hårt. Dina ord rsar fram som en vårflod under ytan. Islossningen är nära nu.
2020-01-04

    Lena Staaf VIP
Sorgens vargavinter är inget som man kan ta med en klackspark. Den riskerar att gräva sig in och dra nedåt. Kärlek är det underbara botemedlet men den finns inte alltid till hands. Då får det bli alla de andra små tricken, hitta vänliga människor, goda stunder, suga på dem, värna om dem.
Väldigt fin beskrivning I din dikt!
2020-01-03

  Blomma-Stjärna VIP
när man har det motigt och inget annat möter upp än mer av mörkret o kylan...
2020-01-03
  > Nästa text
< Föregående

KattenKin
KattenKin VIP