Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
'Liksom' är det nya 'typ'. Bara att ordet 'liksom' har mera än 50 år på nacken, om en nu vill klara klarspråk. Själv dricker den som skrivit texten ingen alkohol. Jag äter gröt utan mjölk, bara utan socker, sylt eller annat pålägg.


Elin's positiva nyårslöften (skratta inte under läsningen)




Hon är en sådan där underbart positiv person och har även lyckats knåpa ihop en lista med nyårslöften. De är såväl fina som de kommer att kunna infrias, med en smula ansträngning och egensinniga försök. För att förenkla uppfattningen av dem är dessa löften försedda med ordet 'jag', som insmuget här som där. De har något av 'prognos' över sig, även om de bör kunna ses som just löften. Ungefär som en prognos över väder alltså.
1. Mer än 150 kommer jag då absolut inte sträva efter att bli.
2. Europa runt på en månad, det lovar att bli en bagare. En fot i varje hav, en resa som ej går i kvav.
3. Kommer att vara rökfri i år, även om det så skall ta hela året att nå målet. (Det blir nog enkelt. Måste bara försöka börja röka först. Det blir nog en bagare.)
4. Att lära sig åka skidor kan bli svårt utan rätt slags snö, men går det så går det.
5. Boendet blir nog en smal sak. Bara att undvika de vilka bor i Hökarängen, Farsta, Kramfors, Harplinge och Nyköping.
6. Vara något mer svensk, trots att världen syns ha blitt litt mindre på sista tin.
(Vissa ord är dialekt, så om läsaren undrar, det väl bar e att undra.)
7. Minska på klädkontot, efter att ha ökat det något. Sedan blir det lättare att minska på det.
8. Sponken är enligt samma recept. Även om det sägs att det går att dricka alkoholfritt. Smakar vatten verkligen vin, som det påstås stå i svarta boken?
9. Tänker byta flygresorna mot att resa med nya vänner. De blir det då en själv liftar med dem, mot löften mot en smula karma.




Prosa av lodjuret/seglare VIP
Läst 205 gånger
Publicerad 2020-01-01 23:06



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

lodjuret/seglare
lodjuret/seglare VIP