Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Om tillfället gör tjuven, då kan väl stundens ingivelse göra 'vem som helst' möjligt brottslig? Till undantagen hör då 'privatdetektiven', inbrottstjuven och andra vilka gjort det till ett yrke att vara en smula 'vid sidan av' vanligheten.


Loggbok för Greta och Holger, (del 2)





Solen stod ännu inte särskilt högt på himlen, utan vilade ännu 'på hanen' och någon tupp syntes inte heller spatsera stolt i någon hönsgård, strax bakom päronträden. De vilka visserligen växte i trädgården, i stilla sällskap av blommor och buskar, mera sommartid bärandes knoppande blommor och bär. Bara att de ej vänslades annat än på håll med träd vilka bar på hemligheter ännu av körsbär, äpplen och plommon. Några buskar med vinbär och krusbär stod i en som klunga för sig själva, ännu litet dystra och kala. En trädgård kan hysa så mycket. Människor, minnen, prylar och spår av natur, så som en människa gärna vill se den. Bara att en trädgård är ett slags landskap i miniatyr. Ungefär som fredagar inte är måndagar är en trädgård stadd i ständig förändring. Dels på grund av de årstider som kommer och går, dels av det som händer o utspelar sig där. Faktiskt även det som planeras eller dröms om att vara och komma i en sorts tänkt framtid. Luften självt syns ofta klar utomhus. Det är inomhus den står mera stilla. Även om ett fönster ibland öppnas och en växelverkan uppstår mellan det som betraktas som inomhus och utomhus. När fönstret sedan stängs, stängs även ett som gemensamt rum och det tillstånd som förut rådde, återtar 'spelet' i en sådan delad verklighet. En delad verklighet är också det som förväntas hända, men plötsligt förbyts i att någonting bryts av som en kvist. Att någonting annat och mera okänt tar gestalt i en eller annan människas verklighet. Någonting som ställer saker en smula på ända och som gör att en individ först hamnar i någon sorts chock eller stiltje. Som om en vind plötsligt vänder och ger en båt till flytetyg slagsida. Några ögonblick och sedan är scenen bruten. Den verkligheten måste fås under kontroll igen och den som måste agera är den som kan fatta beslut, om än i en möjligt kaotisk ordning. Som fanns där en checklista med punkter. En människa som nyss befann sig som i limbo, måste lämna ett tillstånd och kliva in i ett annat. En sorts aktivitet måste uppstå. Det 'duger inte' att leva som i trans om en själv vill kunna få uppleva balans, styrsel och kontroll.

Spännande fortsättning i del 3 av

Loggbok för Greta och Holger (del 3)

Greta riktigt kände hur känslor och tankar blandades till en sorts gröt i hennes inre. Det var som en tvättmaskin som plötsligt fått eget liv eller om den vore trasig, den i vilket fall inte fungerade som förväntat.




Prosa (Kortnovell) av lodjuret/seglare VIP
Läst 213 gånger
Publicerad 2020-01-04 02:14



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

lodjuret/seglare
lodjuret/seglare VIP