Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Skön hets-vård. Vad är det, om inte 'det mesta' i vår nutid och värld? 7 En serie fragment, som vrakgods uppspolade på någon ödslig del av en strand. På en så kallad 'öde ö', dit ingen mänsklig blick når, är djurens värld 'en öde ö'? 7


En sak du gärna retar dig på





är att det ofta finns
någon sorts mening i
det möjligt meningslösa.
Om inte för mycket annat
än att 'det har sin publik'.
7
Är du av ljudiskt påbrå?
Det vill säga, spelar du något instrument.
Kanske briljerar du med att kunna skapa ljud.
Blåser trumpet på piano
eller får fram ljudet via spel på elektrisk gitarr.

Kanske spelar du med munnen
åstadkommer ljud så det låter
som att du är en 'hel' orkester?
Eller så pruttar du fram melodin
med munnen, armen eller stjärten.
7
En del tavlor har med teman i sina alster.
I andra lyser ett sådant tema med sin frånvaro.
Som excellerade de med sin frenesi i
frånvaro av sol och stol.
7
Säga vad man vill om tvillingarna
Leila eller Sheila,
sprungna ur ett enda ägg,
men någon leda finns det inte spår av
i deras sätt att uttrycka sig.
7
Går en civilisation eller ett imperium
igenom samma sorts sju stadier
som sorg eller missbruk sägs göra?

Före ett eventuellt uppvaknande
till att verka 'friska' och som fulla
av optimism och glädje över att leva.
7
Ett gammalt kryssningsfartygs däck,
under tiden före första världskriget
och även före andra världskriget,
då världen såg ut att kunna hämta sig

från en era av
de mest gräsliga av uppträdanden.
Som målarduk betraktad,
för livet självt.




Prosa av lodjuret/seglare VIP
Läst 199 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2020-01-14 02:31



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

lodjuret/seglare
lodjuret/seglare VIP