Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Morgonsamling (skatan)


Släcker den oranga
pappersstjärnan
i fönstret

Ser morgonen
sakta komma

Spanar efter
fågelliv

Släpper ut katten
som genast smyger
sig in under buskarna
i rabatten

Hämtar sedan
den redan
igenomögnade
morgontidningen
från köksbordet

Lutar mig tillbaka
i soffan
med Kulturdelen
Läser:Transpräst,psykos
och udda catwalk
i vårens svenska premiärer
vinstchans för
Netflixdokumentär
om apatiska barn

Familjesidans
Dikt idag
ger njutbar läsning

Över Östra Svealand
passerande regn

Undrar hur
mitt fågelliv ter sig nu
åter på spaning
bak krukväxterna
i fönstret

Nu ser jag konturen
av någonting
svartvitt i tuijahäcken
därute

Morgonens första fågel

En skata




Fri vers (Fri form) av Lottie Ålhed VIP
Läst 110 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2020-01-14 09:41



Bookmark and Share


  Larz Gustafsson VIP
SKA-tan har ska-musikens färger: svart och vit.
2020-01-14
  > Nästa text
< Föregående

Lottie Ålhed
Lottie Ålhed VIP