Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Den kosmiska kärleken

 

Du är
Klotblixten och gåtan
Den sinnliga mesmerismen
Kometen som kraschat
Min hårda atmosfär

Du är
Polarnattens sken
En tät dans i skymningen
Ett optiskt fenomen

Din strålglans
En viadukt över världar
Gör regnbågen smått förlägen

Du är
Natten som vinkar in månen
Bakom ett molndraperi
Yppigt rund och mjölkvit
Vill jag ligga i din famn
Lyssna på nattens viskningar
Hemligheter i himmelssäng

Du är
Solen på mitt himlafäste
En rödfärgad vertikalhalo
Högrest hållning
Håller dig som en Gud

Du är
En stjärna, och jag ditt fall
Lovar om du vill lita
Ska aldrig ske
Att du lyser blir mitt kall




Fri vers av KattenKin VIP
Läst 259 gånger och applåderad av 20 personer
Publicerad 2020-01-16 00:18



Bookmark and Share


  Gunnar Hilén VIP
Man blir tårögd. Önskar lycka på färden.
2020-01-18

  Chawa VIP
Kraftfull kärleksförklaring, som ett slags Big Bang i poesiform…!
2020-01-17

    Elisabeth Nilsson VIP
Vilken underbart vacker och unik kärleksdikt du skapat! En ära att få denna skriven till sig.
2020-01-17

  Marita Ohlquist VIP
Lysande kärlekspoesi!
2020-01-17

    Jane S VIP
Texten gör mig stum på nåt vis. Vilken vacker kärleksförklaring.
2020-01-16

    Lena Staaf VIP
Härligt sinnlig dikt där kärlekens omfång är stor som universum. Jag gillar de ljusbetraktelser som återkommer på olika sätt i dikten. Och så den lite komiska, ordleken "Du är en stjärna och jag ditt fall".
Dikten blir som den saknade halvan till din förra dikt. Nu en strålande helhet.
Bokmärker.
2020-01-16

  Solweig Jansson VIP
Härlig text ! Särskilt gillar jag versen om månen - en så underbar liten scen du har skapat där !
2020-01-16

  Blomma-Stjärna VIP
Storslagen - universell - kärlekshymn

applåder och bokmärke
2020-01-16

  Kungskobran VIP
”det sägs att en stjärna skall falla var gång en människa dör”
2020-01-16

  Stanley Rydell
Ett betraktande och mottagande diktjag under kärlekens alltomfattande rörelse i kosmisk sinnlighet, stiligt! Kan med stor njutning läsas/lyssnas till under ostörd blå himmel i skymning.
2020-01-16

  Nanna X
Kärlek med astronomiska dimensioner, i sanning imponerande!
2020-01-16

    ej medlem längre
En översvallande, inspirerande kärlekshyllning som sträcker sig över universums gränser.
2020-01-16

  Judas Ekholm VIP
Bedårande vacker. Och snyggt med rim som avbrott i sista strofen. Kudos!
2020-01-16

    ej medlem längre
Så vackert
Mvh annokas
2020-01-16
  > Nästa text
< Föregående

KattenKin
KattenKin VIP