Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Själv begriper jag saker, samtidigt som de känns lätt meningslösa. Som att tävla i musik, istället för att bara delta. De här bidragen har visat sig styva nog att kunna lyssnas på, medan andra nog bör träna. Istället blir det en 'kadavertjänst'.


Några som för vinden spridda tankar





Hur en nu kan tävla i ord,
som att i en kross bidra med ford,
vilken bil står emot längst en sabotör,
vilken kommer att hamna 'utanför',
och vem får medalj o tilltalas 'lord'?

(ford står även för bil, köping och ett namn,
ungefär som i 'ford perfect'
i en känd trilogi i fem delar.)

7

Jörgen och Laura mimar gärna olika sporter,
som att spela luftgitarr ungefär.
Bara att de gör det av sport och idrott.
Höjdhopp utan ribba.
Fotbollstricks utan boll.

Kasta varpa, kula eller diskus,
utan redskapen varpa, kula eller diskus.
Bara som ge sken av att utföra dessa idrotter.
Som en match i fotboll,
komplett med spelare, domare och plan.
Bara utan boll.

De springer och markerar,
skjuter på mål och ibland 'utanför'.
Allt för att efterlikna sporten.
Det blir mer likt en sorts dans.
Vilken de gärna utför utan hörbar musik,
de tänker sig den mera.

Likt ett Wasalopp utan snö eller ens skidor.
Åka skridskor kring en oval bana,
bara utan att ha som mål att vinna ett lopp.
Ibland som att 'jogga på stället',
ta fart utan att komma någonstans.

Ungefär som ett gåband,
bara utan elektricitet.
För att det så roar dem,
att anstränga sig så.

7

Människor som Laura och Jörgen,
söker inte vara 'som någon annan',
de söker möjligen förkovra sig i sig själva.
Men de har inte idoler,
blir bara inspirerade hur andra gör,
inte i att de är människor
som fått någon sorts ikonstatus.




Prosa av lodjuret/seglare VIP
Läst 393 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2020-01-17 19:37



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

lodjuret/seglare
lodjuret/seglare VIP