Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Morgonljus

 

Som en älskare
Drar morgonen sina solfingrar
Över min kropp
Jag ligger och drar mig
Som smält smör, struntar i stålar
Jag säljer inget längre
Varken tid, själ, lösnummer
Eller prenumeration
Fiskar någon avböjer jag
Och kastar tillbaka kroken i sjön
Ligger kvar på bryggan
Lastgammal, en fena som jag är
På finn fem famnar fel

Skummar ytan
På djupet, förhoppningar
Fortfarande lekfull
Strippar för solen, öppnar upp
Njuter av naturens dräkt
En dräktig katthona
Klädd i ljusstrimmor, en tiger
Som varken tiger eller tigger
Det lite långrandiga lindar in sig
Tillitsfullt i de som aldrig går ur
Sträcker på mig, gäspar
Ibland sträcks en hand ut
Till freds med fläckar och färg




Fri vers av KattenKin VIP
Läst 248 gånger och applåderad av 14 personer
Publicerad 2020-01-18 00:16



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Ditt ljus sprider sig och lyser upp. Ordvitsande med en tiger som tigger eller tiger, eller allitteration "som smält smör"... Bravo!
2021-06-25

  Magdalena Eriksson VIP
suverän. rolig och överraskande .
vemodig som löven när de faller och inte bryr sig men rodnar doftar av kretslopp kanske viss om sin egen uppståndelse som skogsviol eller en svamp.
många suveräna rader bla:
Lastgammal, en fena som jag är
På finn fem famnar fel
och
Njuter av naturens dräkt
En dräktig katthona
Klädd i ljusstrimmor, en tiger
Som varken tiger eller tigger
2020-01-19

  Solweig Jansson VIP
Instämmer med samtliga kommentarer.
Ljuvlig !
2020-01-19

    Jane S VIP
Mjaaaau.;)
2020-01-18

    Lena Staaf VIP
En dikt att njuta av i varje stavelse och ord! Liknelsen med katten är perfekt. Denna behagfulla och ändå självständiga utsträckning.
.
2020-01-18

  Gunnar Hilén VIP
Åååååå....du på bryggan.....full av poesi och lustlängtan.....
2020-01-18

  Blåmes
Helt suverän! Fantastiskt fint skriven, och minst lika bra är allt det som inte är skrivet som jag tolkar in!
2020-01-18

    ej medlem längre
Vilket flyt du är inne i just nu där det riktigt glöder om dina texter. Denna dikten är inget undantag. Kattens sinnlighet och självständiga personlighet skiner rakt genom texten som en morgonsol. Det finns också en underton som jag inte vill sätta fingret på här som gör att texten inte släpper taget om mig. Betagande!
2020-01-18

    Askanden
morgon randas
strålande klar

försökte visualisera
måste ärligt säga att frös en smula
solfingrarna var eldflugor
ljusa men kalla
om två månader eller tre
där var du kanske i fantasin
2020-01-18
  > Nästa text
< Föregående

KattenKin
KattenKin VIP