Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Don Quijote

 

Jag har trampat på
Försökt förstå
Tampats med utan silversked
En ovanligt vinglig livscykel
Som rullat på med punka i periferin
Fällt ut mina fastrostade vingar
Fällt en och annan, ibland oavsiktligt
För högt i det blå, för nära inpå
Fartblind och lost i min farkost

Oftast har det brustit 
När uppblåsta olustigt klivit in på scen 
Självutnämnda ägare av luftrummet
Som går runt som suveräna stater
Pekar på rätt och riktigt på viktigt vis
Andras lag och ordning
Kan väl laga sig ut
Från min våning tycker jag
Fällt en och annan
Som tagit sig för pannan
I nån hätsk händelsekedja

Följt hjärtat på gott och ont
Men aldrig någon i vinter och vår
I alla mina levnadsdagar
Har jag följt Hit men inte längre
Ungefär till dörren

Och när den väna blev min vän
Min värnlösa vapendragare
Ville jag värna på alla sätt
Han var verkligen gudasänt rätt
Tiden upphörde
Gav oss en stund, en halv sekund
Ett helt liv i minnet
Och hämtade hem honom sen

Damen utanför ramen
Stadigt i den sadeln
Dagens Don Quijote
Gått efter eget halsbrytande huvud
Kringelikrokar så man kroknar
Brutit ihop, men inte avbrutit
Upp på hala himmel-
Och helvetesbanan igen
Min omloppsbana
Som ibland banat väg för andra

 




Fri vers av KattenKin VIP
Läst 254 gånger och applåderad av 13 personer
Publicerad 2020-01-21 04:20



Bookmark and Share


  TrollTörnTrappan VIP
Ett litet mästerverk!! Redan det hur livscykeln beskrivs som vinglig... öppnar för dubbel tolkning av "cykel".

Sedermera hur "Damen utanför ramen" inrimmas med stadig sadel osv, får det att snurra runt i huvudet som av vackraste sortens väderkvarnar....

2020-01-24

  Anya VIP
Styrka i orden. Mycket livserfarenhet döljer sig bakom. Tänk vad ett liv bjuder på....tänker jag.
2020-01-22

    Elisabeth Nilsson VIP
Mycket bra skrivet, som alltid med din egna originalitet. Du har gjort ditt bästa och det mesta. Din stolthet ska du bära nära.
2020-01-21

    Lena Staaf VIP
Smärtsam och ändå stolt text. Att behålla sin värdighet trots svåra omständigheter. Att inte låta sig tryckas ner och manipuleras. Men att ibland behöva slåss mot väderkvarnar.
2020-01-21

  Blåmes
Briljant. Särskilt mycket gillade jag strofen med "har jag följt Hit men inte längre Ungefär till dörren".
2020-01-21
  > Nästa text
< Föregående

KattenKin
KattenKin VIP