Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Texten är tagen ur mitt rödgula häfte, utlagda som de är från högre nummer till lägre. Istället för som så vanligt är, det omvända. Bilden är ett sådant underbart samarbete mellan min kamera och det som blivit motivet.


(nr 29 av 124) Du som kärran min drog




Över torget kom du gående
fram till mig en dag
en höst

en kappa svept om din kropp
i din mun ett snedvridet leende
ett barn vid din hand du ledde
som av ett äpple lät sig tröstas

jag satt där och såg dig
du gav mig hopp
du såg mig bland stånd och människor
du såg på mig som om din gud gjort
något för dig

men med ett förbiseende
jag satt vid min kärra full av grönt
du kom mig när
jag kände, mmm skönt

som ensam jag var
med brutna ben
du valde mig ut
kärran hem du drog




Fri vers av lodjuret/seglare VIP
Läst 180 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2020-01-24 21:36



Bookmark and Share


  TrollTörnTrappan VIP
Uppfriskande vemodig!?! Som om det vore ett äpple som talar och iakttar?!? ["du valde mig ut"] - fast äpplen har nog inga ben ;-)
2020-01-25
  > Nästa text
< Föregående

lodjuret/seglare
lodjuret/seglare VIP