Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Lusten att skapa, måla eller skriva, den är då stark. Sansa sig litet, jo men hellre i morgon än idag. Att bara låta sig dras med av ruset som aftonen bjuder till dofterna och känslornas eget lilla spel. Åh, mmm, aaaah, ooooh, mmm...


Erikas erfarenheter av dagen





Erika greps av en sorts galenskap.
Hon köpte först en blues och så ett
par skor till det där klädesplagget,
så en kjol till toppen och så var hon igång.

I gasen, skulle hennes far ha kunnat säga.
Ju mer dagen led, det var en sådan där
ledig dag och lönen 'hade just kommit',
så pengar hade hon nog.

Bara att de liksom 'rann iväg', som av
bara farten. Så köpte hon 'av hjärtats lust',
det ena plagget efter det andra, och givetvis
behövde köpet av det ena kompletteras

av det andra. När festen var slut och även hon
kände en viss trötthet som börjat i det lilla
och så bara funnit sin egen väg. Som en sorts
rännil vilken blivit en bäck och så en å

och så till en som brusande älv. Kanske var hon
en sådan där älva, som skulle ha kunnat
hoppa från tuva till tuva och brustit ut i dans,
till musik som bara hon själv kunde höra

i sitt eget huvud. Eftersmaken av att behöva
sansa sig och behöva titta på de kvitton hon samlat
på sig under färden, den smakade sand.
Hon kände sig så illa tvungen att skölja ur munnen.

Först med kranvatten ur ett glas, sedan ytterligare ett.
Till sist tog hon en kall burk ur kylskåpet
och halsade efter att ha dragit i ringen och hört
innehållets kolsyra pysa. Tanken på ett 'imorgon'

var ännu långt borta och hon kunde sjunka ner
i soffan och bara finnas, till tonerna av pianoversionen
av 'Roll over Beethoven'. En skiva hon fått i present
av en mycket nära och god vän. Tänka sig bara.




(Bilden är ett samspel mellan min
digitala kamera och musikalisk konst.)




Prosa (Fabel/Saga) av lodjuret/seglare VIP
Läst 392 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2020-01-27 17:49



Bookmark and Share


    Lena Söderkvist VIP
Igenkänning. Så där har jag också gjort, men det var länge sedan nu.
Tycker att du berättar så att det flyter.
2020-01-27

    ej medlem längre
"Erika greps av en sorts galenskap."

Jag var en skivsamlare förut.

Men det konstiga var
att jag lyssnade på allt

Konstant. Arton
timmar per dag.

Sen under tre år
så stängde jag
av all elektronik.

Hängde på kaféer.

Promenerade mycket.

Konverserade mycket,
tretimmarssamtal
i verkliga världen...

Åt väldigt
mycket äpplen,
visdomens frukt.

Förlorade all min övervikt.

Förlorade min oskuld, också.

Det var en speciell tid.
2020-01-27
  > Nästa text
< Föregående

lodjuret/seglare
lodjuret/seglare VIP