Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Det har fallit på min lott att stundom förklara ett och annat, mest det där andra, i en verklighet som exempelvis min högst egna. Bilen på bilden får här illustrera vad som kan utspela sig i augusti månad på en parkering i Karlstad.


Dagens förkl ord 2020 01 31





Åk-lagare
(till skillnad från exempelvis å-klagare,
vilken klagar så på vattendrag.)
-
Den som valt att lämna in sin sparkstötting med hjälpmotor, till en verkstad vecka tolv och sedan sett sin brist på snö komma och gå en smula, kan i och för sig bli besviken på om snön sedan just uteblir för en som skön provtur i vädret. Planerade kanske en tre femtedelar av sommaren att kunna göra en solkurva i snön under just vintern innan tö slog till på allvar eller sina lovar kring i krokarna. En åk-lagare har ofta verkstad, mera än att bara hålla låda, och där kan en då om lagaren av åk återfinns i lokalerna och inte är ute och provkör grannens nyss inköpta åkdon.




Prosa (Fabel/Saga) av lodjuret/seglare VIP
Läst 170 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2020-01-31 00:26



Bookmark and Share


  lodjuret/seglare VIP
Nya ord och äldre ord's förklaringar fyller tvenne syften. De är dels till för att finnas och även att minnas.
2020-01-31

  ULJO
Åk lagare är det en ny benämning på dem som reparerar bilar?
2020-01-31
  > Nästa text
< Föregående

lodjuret/seglare
lodjuret/seglare VIP