Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Flammande eld

Eldens flammor förtrollar
Berövar mig tankarna alla
Ständig förändring av skenet
får mig att innåt falla

Det låter mig vila i ögonblick
som om tiden alls inte fanns
Blundar och känner värmen
som växlar i ständig dans

Sen när veden sakta förtärts
lågor slocknar, blir till
Glödande kol växer och bleknar
Formas till allt vad vi vill

Men kolen mörknar alltmer
för att till sist sluta leva
Blir tysta och svarta som mörkret
som om de hamnat ner i en skreva

Som om dansen i elden och jag
bara åtföljdes i en ström
Som om elden, dansen och jag
bara vore, endast en dröm




Bunden vers (Rim) av Mats VIP
Läst 126 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2020-01-31 18:45



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Mats
Mats VIP