Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Inte längre någon järnridå...

Efter allt tumult
börjar livet om igen

Hoppas bara nu
att det känns
på samma sätt
för dig
min gamle vän

VÄN och FIENDE, KAMRAT

Nu vill jag inte längre
se ditt huvud på ett fat
eller SPRÄNGA en GRANAT

Lite annorlunda för
var gång

tänker jag där jag ligger
på min schäslong

Men nu när vi
inte längre
befinner oss i strid

kan vi åter
vandra här
tillsammans på livets stig

I alla fall för mig
känns det så

nu finns där
ingen järnridå

emellan oss två

Bara en
undran om
vad som
händer sen

När vi ska
hitta hem igen




Bunden vers (Rim) av Lottie Ålhed VIP
Läst 196 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2020-02-04 09:59



Bookmark and Share


  Larz Gustafsson VIP
Så du har satt in en mellanmänsklig relation i ett kalla kriget-perspektiv.
Finurligt.

Själv menar jag att Berlinmuren var bra.

2020-02-04
  > Nästa text
< Föregående

Lottie Ålhed
Lottie Ålhed VIP