Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Texten är tagen ur mitt rödgula häfte, utlagda som de är från högre nummer till lägre. (Texterna skrevs när lodjuret var tonåring.) Bilden är ett sådant underbart samarbete mellan min kamera och det som blivit motivet.


(nr 27 av 124) Gode jord



Gode jord för mig framlagd
tog huvudet under armen
lade benen på ryggen

förpassade mig därefter
i den takt jag fann lämplig
medelst mina apostlahästar
längs skogsvägen

världen log mot mig
där låg byn
där i dyn
låg ett hus av tegel
med en skorsten hög
och en färg som dög

gode jord för mig framlagd
en slipsten svart av smuts
röd av rost
omgärdad som den var att vatten grått

gräset ikring grönt
avsett av solen här och där
brutet av den grusgång
nylagd singel




Fri vers (Prosapoesi) av lodjuret/seglare VIP
Läst 307 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2020-02-07 22:04



Bookmark and Share


  TrollTörnTrappan VIP
Gott att få läsa dina äldsta verk!! I denna samlas en rad vanliga uttryck till en unik radda solstrålar... Det var en gång grus.
2020-02-08

  Nanna X
Jag gillar ditt rödgula häfte, din säregna stil kommer till fint uttryck där.
2020-02-08
  > Nästa text
< Föregående

lodjuret/seglare
lodjuret/seglare VIP