Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Filen består av en serie korta texter. Texten är från 2020 02 07. Texterna är oroliga utsprång från en sprängfyllt stressad hjärna, som sökt vila upp sig alltsedan firandet kring nyår. Djuret i människan gömmer sig skrämdt under sängen.


Det ligger i sakens natur






I.
Isoleringsbandet är en grupp musiker
främst inom kriminalvården.

II.
Snöret i en tvångströja
är ännu ej standard för isoleringsband.

III.
Det är av visst intresse vad filosofen har sagt.
Bara att allt som är sagt,
bör kunna intagas medelst en nypa salt.

IV.
Han är minsann inget gödsvin.
Snarare då en påläggskalv.

V.
Ubåt - oväntad nyhet på det mer lokala planet.

VI.
Norge, Norge, som är ett sådant där land.
Normen, normen, borde tas om hand.

VII.
Att se sig som kränkt är en sorts försvar.
Som i tesen 'anfall är bästa försvar'.
Eller 'svar på tal'.

Känna sig kränkt är ofta nog en personlig upplevelse.
Som i situationen om att bli sedd på.
'Vad fan glor du på?'

'Men vad tittar du på själv?'
Du tar dig själv rätten.
Men du förnekar annan samma rätt.

VIII.
Varför jag så sällan använder stavar
då jag åker tåg i alperna vintertid?
Eller går i demon st(r)ations tåg.

IX.
Skålfritt alternativ.
Tall-riks-modellen, Ellen!

X.
Logistik står för samband.
Sammanhang uttalas märkligt
nog ofta som kontext.

Någon har sagt att den som använder ord
som är litet svåra att begripa vad de står för,
istället för exempelvis det mer

begripliga ordet 'sammanhang' istället för 'kontext'.
Som det kan ta så lång tid att förstå,
medan just 'sammanhang', vilket är just så begripligt.




Fri vers av lodjuret/seglare VIP
Läst 103 gånger
Publicerad 2021-12-11 12:22



Bookmark and Share


  Nanna X
Kliv inte av tåget på en demon-station!
2021-12-11
  > Nästa text
< Föregående

lodjuret/seglare
lodjuret/seglare VIP