Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Fischertentakler

Kroppen börjar ibland visa ointresse,
en avmätt avoghet,
sådana där kalla, gula fingrar,
och varje snar återgång till flyhänthet
och smidiga rörelsemönster
gläder stort

Tankarna lägrar sig som smog
i dagens medvetandeflöde

På sommaren
svävar minnena av skidspåren
som långa historier
återberättade en meter över hyggena;
genomskinliga Fischertentakler
över myrarna;
ett vinande språk i ringlande fonem
över trakten


På vintern
återberättas landskapets historia
i förmildrande ordalag,
överslätande gester
i snötäckets stora drag, böljande antydningar,
i svaga ekon av brutala hyggens blickstilla bumlingar
vackert beslöjade
i korta dagars kyliga släpljus
över den sovande jordens reverbererande permutationer
ur landets drömmar
när skidspåren växer ut över bygden
som tankemödans färska trådar
i hjärnans bark;
kommunikationsnät för längdåkarnas
kroppsligheter




Fri vers (Fri form) av Ingvar Loco Nordin VIP
Läst 121 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2020-02-10 11:26



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Ingvar Loco Nordin
Ingvar Loco Nordin VIP