Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Livet kan vara så underbart


Vad jag älskar i livet: att åka bil och helst buss.
Att vara ute och titta på alla saker i mörkret,
begrunda och förundras över blandningen av
mänskligt skapade saker och naturens mångfald.
Djupt innerliga samtal med dom som jag älskar.
Sitta och åka stadsbuss och spana in alla de
vitt skilda och helt underbara människorna.
Lyssna på ljuvlig musik samtidigt som jag 
skriver och skapar nya världar för min själ
att se klart, att erfara den fantastiska och
kusliga sanningen om världen och mitt välsignade
och förbannade liv. Att försöka göra det klart
för djävulen att han gör bäst i att ge upp för
jag går inte på hans manipulationer och lögner.
Att vila i Guds fridfulla ljus och njuta av Hans
oöverträffade kärlek, helst medan jag åker min
älskade stadsbuss och jag ber för mina vackra
medresenärer, deras maskhållning, och alla
barn som är helt utan skådespeleri, deras
ansikten som strålar av en gudomlig klarhet.
Humorn har räddat mig många gånger, att
äntligen få gapskratta åt allt absurt elände.
Att äntligen få hjälpa en annan människa att
ta stegen in i sig själva, till en fridfull fulländad
alternativ verklighet att glädjas och sörja i.
Att erkänna att döden faktiskt kommer att
inträffa i en okänd framtid, så det gäller att
verkligen leva livet fullt ut, inte kasta bort det
på en massa egentligen ointressant skit, internet,
TV. Att sitta tyst med sig själv utan något som
helst som distraherar och skitar ned medvetandet.
Promenera i skogen och känna hur själen och
psyket renas och födas på nytt. Erkänna att alltför
mycket i världen och samhället är ett rövhål.
Kärleken och empatin är det skönaste som existerar,
och allting börjar med hurdan jag väljer att vara,
att mina tankar i längden påverkar hela världen.
Att lämna avdelningen och gå upp till stadsbussen,
hälsa vänligt på chauffören och i full harmoni sätta
sig tillrätta för den underbara färden in mot stan, för
man ska träffa en vän att upprätta ljuset ihop med.
Livet kan vara så underbart, snart är det hockey
på TV. Jag ska lägga in en ny snus och dricka kaffe. 




Prosa av Johan Bergstjärna VIP
Läst 150 gånger
Publicerad 2020-02-15 15:00



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Johan Bergstjärna
Johan Bergstjärna VIP