Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

BUDSKAPET

Decembernovell
återberättad med glädje.

Förlöst

Mörkrumsbelysningen krånglade och den röda lampan
blinkade irriterande i olika långa intervaller.
Röster utanför rummet tjatande hela tiden samma mening
oavbrutet och monotont.

Ni har tagit i för mycket fixativ.

Kompakt, ogenomträngligt var mörkret.
Visste ändå att väntan var slut, kopian skapad.
Jag hade reduplicerat originalnegativet
från Maria, Jesu-moders förlossning.

© Bosse 18 februari 2020.






Prosa (Fabel/Saga) av Bossepoet från Österbotten
Läst 106 gånger
Publicerad 2020-02-17 23:25



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Bossepoet från Österbotten
Bossepoet från Österbotten