Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Förgårdarna 24 februari 2020

Vinden dånar, tjuter
genom de höga granarna

Huset skakar, vibrerar, gör motstånd

Kroppen har börjat uttrycka sig
på ett hotfullt, självdestruktivt språk
som jag bara delvis kan tolka,
men jag anar att kroppsdelarna överlägger
sinsemellan
och med de församlade åren
om summering och slutgenomgång
av sina åtaganden,
utleda
på just det här exemplet
på kolbasering,
med brutalitetens alla vapenslag
till reds

Jag låtsas inte om det;
spelar ett ungdomligt spel
med skygglappar
i Hades förgårdar,
i farans riktnings dimhöljda träskmarker;
ett beteende som båtar föga
när Charon redan står redo
nere vid älven

Jag hör Kerberos skall
i blåsten runt huset i Niemisel




Fri vers (Fri form) av Ingvar Loco Nordin VIP
Läst 128 gånger
Publicerad 2020-02-24 09:12



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Ingvar Loco Nordin
Ingvar Loco Nordin VIP