Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Mosaik

Vattnar marken
och tänker att
tequila och citron
skulle passa till dessa fotsteg.
När man ligger ner
är det svårt att stå upp
för sig själv.
Minnen från en svartvit
film trängs med
alla slags färger
som bildar ett album
av mosaik.
En Oscar för rollen
som statist
men det blev för trist
och till sist i cementhjärta
blommade en röd ros.
Alla sår från den vassa taggen
läker i olika årstider.
Det är inget val att vara en människa
det är inom dig frågorna trängs
som ett bås med för många hästar i.




Fri vers (Fri form) av Ola Rydberg
Läst 154 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2020-03-04 22:08



Bookmark and Share


  Anya VIP
Snygg skildring av livet....tänker jag. Tycker särskilt om:
"Det är inget val att vara en människa
det är inom dig frågorna trängs
som ett bås med för många hästar i. "
2020-03-05
  > Nästa text
< Föregående

Ola Rydberg
Ola Rydberg

Mina favoriter
den förgörande strävan