Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Foto : Sten Wiking "Den heliga Birgitta" Vadstena klosterkyrka


DET SJÄLVBIOGRAFISKA MEDIUMET OCH SKYDDSHELGONET

Redan som sextonåring skrev
hon sin självbiografi,
hon var synskt begåvad.

Det visade sig när hon närmat
sig de fyrtio,
att hon ditintills förutspått rätt,
precis som det var en livskarta,
in i minsta avgörande detalj,
destruktivt komponerad
med pessimismens negativaste
klangbotten och djupaste cynism.

Utan att vara vare sig genetiker,
kriminalantropolog,hjärnforskare,
psykiatriker eller teolog,
insåg hon att hon fötts med onda
gener.

Återstoden av sitt liv levde hon
som nunna,
beskyddande av den heliga Birgitta.

*





Prosa av Notarius publicus:Sten Wiking VIP
Läst 376 gånger
Publicerad 2020-03-07 11:23



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Notarius publicus:Sten Wiking
Notarius publicus:Sten Wiking VIP