Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Edward Hopper och drömmen om Amerika på Tv i januari. Målade bl.a Nighthawks (1942). Rader tänkta som Hopper kunde ha målat.


Rum med svala väggar


Ögonkast i spegel.

Två isblå pilar utmed

ett anlete. Svagt

utläsbara livsränder

parallella spår.



Ljusinsläpp sneddar

in mot sval tapetkulör.

Rummets skjutdörr

till hälften på glänt.

Resten i ovisst dunkel.



Fönstret, det Hopperskt

genomskinliga tomhålet

vittnar varken om ett

före eller efter. Bara

skenets spelande i rummet.




Fri vers (Prosapoesi) av BenGust VIP
Läst 138 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2020-03-17 11:36



Bookmark and Share


  Marita Ohlquist VIP
En fin målning från poetens palett!
2020-03-19

    Lena Staaf VIP
Rytmiskt, färger och ljusspel, fint skrivet!
2020-03-17

  Elinor Sörensson VIP
Vilken poetisk målning
2020-03-17
  > Nästa text
< Föregående

BenGust
BenGust VIP