Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Vitsippslängtan och liljekonvaljefrid.


Vårdagjämning

Våren ska
komma
med sitt löfte
om frid

Fastän
morgonen
syns grå
och lätta
flingor
faller tyst

Anar du
bland björkars
pelargång

Ett hopp om
framtid

I en fågels sång






Bunden vers (Rim) av Lottie Ålhed VIP
Läst 247 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2020-03-20 12:13



Bookmark and Share


  Staffan Nilsson

Våren ska komma med sitt löfte om frid?
Nej! Skator, kråkor, trutar boar redan nu så att deras ungar kan växa sig starka på småfåglars ägg och nykläckta, oskyddade och oskyldiga avkommor.
Vår är kamp!
Vår är pollen. Min kamp! Vinter är frid. Vår är ny strid mot al, alm, sälg, björk och alla andras vårkåta växters kärleksliv.
För vem kommer våren med frid?

2020-03-20

  stormengudrun VIP
Jättefin och hoppfull :-)
2020-03-20

    AA VIP
Underbart hoppfull och löftesrik text.
2020-03-20

  Larz Gustafsson VIP
Underbart!
2020-03-20

  Koloristen
Prima!
2020-03-20

    ej medlem längre
Låter som en sång. =)
2020-03-20

  BenGust VIP
Gillar"Anar du bland björkars pelargång..."
Våren jämnar ut kantigheter
och vinterstress.Vi här i norr slipper
halkan, snön och mörkret.
Kan ej erinra mig om ett tidigare så
förrädiskt väglag som i år.
En egendomlig tid på många sätt.

2020-03-20
  > Nästa text
< Föregående

Lottie Ålhed
Lottie Ålhed VIP