Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Om vartannat jordnära


Många bra människor finns, men bedragare även
som inget fäster på, de som skor sig på de som är sköra
men det är ingen nyhet
det har alltid varit så och kommer fortsätta att vara
om människan inte byter päls
hur många har de dödat i det tysta
alla de som måste dra på sig kläderna avigt
och gå genom midnattens vinter, utfrysta
vi lyssnar med öron öppna och vidvinkelögat
allt sker före taket föll över de utsatta
kornen fastnar på lövens rygg
tills tyngden faller mot marken
hjärtat mörkt
tills tråden brister

äntligen målar ljuset rörliga mönster
över vardagens fönster
det är då vi får stiga upp ur graven
för att dagens möjligheter fånga
dagarna framöver landar våren och sommaren
utanför dörren

äntligen till sist




Fri vers (Prosapoesi) av morgonstjärna VIP
Läst 402 gånger
Publicerad 2020-04-04 07:57



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

morgonstjärna
morgonstjärna VIP