Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Från skuggan av likgiltighet till rädsla för falskhet.


Blåkullas tid går i två riktningar

 

 

 

 

silhuetter på en grå gata

de tog formen av dem

själar på väg till ingenstans.

 

då och då mer och mer sällsynt

en bil

går likgiltigt,

över de skuggorna

stenlagd i små stenbitar.

 

Är det alltid så

ambulansen är inne

det förseningar accelererar in i dystert

  av för- och efternamn?

Tankar som flyger och vill aldrig ger en chans till stop,

Okunnighet förvirras i livet, där djupet rör sig snabbt.

Okunnighet är kopplad till livets tärna, prosa och hackig och känner inte till det vackra som framträder som ett resultat av framgångar, och inte heller den raffinerade tillfredsställelsen av yrkesmaterialiseringen, men bara det orena nöjet med laster, synder och lust.

 

Den okunniga har gett sig till okunnighet som inte begär något, istället visat honom metoderna för att kringgå konkurrens och ansvar, men han är sårbar för det mörker som är förklädda i mörker, chimärer, svagheter och avvikelser.

 

"Den okunniga" förstår inte sitt liv, känner inte sina tankar missbildade och skakade av den dekadenta dumheten och rör sig genom livet som en trasa, docka och zombies.

 

Den okunniga konvergerar i mitten av dumheten där de aktiverar de dumma poseringarna, medan den intelligenta konvergerar i mitten av evolutionen där estetiken, synkretismen, värdet och potentialen visualiseras av medvetandet som ökar överallt.

 

När den okunniga möter det intelligenta uppstår skrattet, och avvikelsen mellan dem uppstår glädje, välvilja och ironi, för du känner dig bättre när någon är under dig och du kan manipulera honom genom att bygga en charad runt hans liv.




Fri vers (Prosapoesi) av Jeflea Norma, Diana. VIP
Läst 337 gånger
Publicerad 2020-04-09 09:40



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Jeflea Norma, Diana.
Jeflea Norma, Diana. VIP