Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Jesus spelar poker

 

Idag kom Jesus gåendes över kofältet.

Han var trött och hungrig, efter att ha flytt från ett casino i Blomstermåla, där han spelat skjortorna av några gangsters, för att kunna hjälpa en flyktingfamilj från ruinens brant. Han tog en lång dusch och lånade kläder av mig.
Vi sa inget under kvällsvarden.
Sen tittade vi på en dokumentär om Woodstock. Gud heligaste vilken musik, sa Jesus och log.
Hur mår du min vän undrade han. Vi tar det imorgon svarade jag. Jag har bäddat åt dig. Hur mycket vann du i pokern? 255.000 kronor, det var ingen match, jag visste ju vad dom hade för kort.
Sen la han en hand på min panna, och stillade stormen i mitt huvud.
Vi gick ut i trägårn och tog varsin cigg.




Prosa av Johan Bergstjärna VIP
Läst 212 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2020-04-11 18:47



Bookmark and Share


  KattenKin VIP
Härlig text, läser och ler. :)
2020-04-17

  stormengudrun VIP
Jesus i vardagen...ja han finns överallt :-)
2020-04-17

    Lena Staaf VIP
Suverän text! Bokmärker.
2020-04-11
  > Nästa text
< Föregående

Johan Bergstjärna
Johan Bergstjärna VIP