Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Dis-kachen

Vi är ordens gamers,
driver samtalsspel
på gränsen till separation,
kurragömmaleker med valörer,
virvlar genom det vi säger,
det vi sagt,
sidledes ut i egna sanningar,
tillbaka en face med point blank-giftigheter,
slår med argument slipade
med långsinthetens branta bryne,
hämtar farliga vapen
i gamla oförrätter;
är plötsligt snubblande nära
våra gamla tabun
som vi alltid är medvetna om
men alltid rundar

och de finaste argumenten
gör sig bäst outsagda;
outtalet är en överenskommelse
bortom oenigheten;
ett mått på hur vi egentligen bedömer
samtalets fara
och dess högre abstraktionsnivåer
livssituation och överlevnad

Vi delar tid och rum
och de solida tvärsäkerheter
vi aldrig kan förenas kring,
vi byter plats
och argument,
och har varsin sida i Stora Drömskeppet
och vid frukostbordet;
ja, vi har t.o.m. separata födelsedecennier!

Våra röster är vana vid varandra
och hörs även om vi inget säger

Vi utgör en intressant biodiversitet;
duett i bas och i diskant,
i fallande intensitet, och stigande,
i hamoni och dissonans
och avvaktande positioner

Vi skyldrar erfarenheter och besvär,
och tystnadernas innebörder
växlar vilt,
blir tvärväggar och spegelglas
när vi dansar gigue,
och sen chaconne
runt kärlen i vårt gamla kök




Fri vers (Fri form) av Ingvar Loco Nordin VIP
Läst 108 gånger
Publicerad 2020-04-18 10:18



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Ingvar Loco Nordin
Ingvar Loco Nordin VIP