Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Jag är en cool och sann rebell


Denna katastrofala vår
Blottar mina djupa sår
Tillvaron är så jävla hård
Ta mig Gud in i din vård
Folks ögon är kalla
När deras domar falla
Istället för skön kärlek
Bemöts man av svek
Barfota exalterad i
gräset på huk
Konstaterar jag
att världen är sjuk
Men trots all skit så
är jag lycklig och säll
En cool och sann rebell
Jag är en fullständigt
hänsynslös konstnär
Försöker leva som jag lär
Jag badar i sanningens ljus
Som strömmar i själens hus.
 




Bunden vers (Rim) av Johan Bergstjärna VIP
Läst 120 gånger
Publicerad 2020-04-24 13:30



Bookmark and Share


  Christoffer Andersson
"Jag är en fullständigt / hänsynslös konstnär /.../ Jag badar i sanningens ljus"

Kalla ögon och djupa sår är hänsynslöshetens pris. Vore det på något annat sätt vore inte sanningskonsten sanning. Den hänsynslösa konstnärens hänsynslösa sökande efter svar är själva konstens konst, dess samhällsroll som kommunikationsfamiljens svarta får. Jag gillar dina rasande skrifter.
2020-04-26
  > Nästa text
< Föregående

Johan Bergstjärna
Johan Bergstjärna VIP