Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

ÄNNU EN MAJ?

Ännu en maj.

Dagarna är kattungelekar
med nystan och trådar
utan tankar och avsikter.
Det onda syns inte
trots skuggorna under träden
och hoten i radioapparaterna.

Ännu en maj.

Dagen är en snöande hägg,
en evighet förklädd i äppelblom
och graden av guld i kvällens moln.
Men döden är närvarande
som ett svagt rytande i horisonten,
ett avlägset muller.

Ännu en maj?




Fri vers av Ulf Carlsson VIP
Läst 394 gånger och applåderad av 13 personer
Publicerad 2020-04-30 15:14



Bookmark and Share


  KattenKin VIP
Oj!! Har jag blivit blind? Hur har jag kunnat missa denna? Fantastiskt fin! Bokmärker bums.
2020-05-03

  Staffan Nilsson

Enkla och vackra bilder om livet och döden, nuet och evigheten.
Frågetecknet säger mig att allt är som vanligt, kanske.

2020-05-02

  Lottie Ålhed VIP
Det vackra blandat i kontrast till rytandet i horisonten. Snöande hägg är en tydlig bild, mycket fin dikt.
2020-05-01

    Lena Staaf VIP
Så fin dikt! Ditt bildspråk fångar just den diffusa och hotande orosstämningen som råder nu i vår tid samtidigt med det underbart vackra som maj bjuder oss. Frågetecknet på slutraden öppnat mot den stora ovissheten. Sparar dikten.
2020-05-01

  Lars Thorelli VIP
"Ännu en maj" lär gå med ett års intervall. Inga öppnade nöjesparker, inga demonstrationståg, inga glada studentflak i sikte längre fram, "men en evighet förklädd i äppleblom" är här. Kanske är döden bara en "paus" eller ett nav kring vilket tidens cykliska gång vrider sig?
Mycket fin text Ulf. Bokmärkes.
2020-05-01

    Max Poisé
Denna tilltalade. Gillade specifikt repetitionen och de fina ordvalen som om de vore utplockade med pincett! Tack för denna!
2020-04-30

  Susie Blomqvist Simu (poetry in motion)
Väldigt fint skrivet. Denna tid är svår och du sätter vackert ord på den.
2020-04-30

  Fredrik Axelsson
Starka ord, en bra skildring av vardagspulsen mitt i ovissheten. Frågan "Ännu en maj?" väcker fler frågor, ska allt det vackra gå förlorat? Vad blir nästa steg? Din dikt finner sin adressat i den som verkligen själv lyssnar och hör mullret. Tack.
2020-04-30
  > Nästa text
< Föregående

Ulf Carlsson
Ulf Carlsson VIP