Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Salt och sträv

 

Himlen skar sig
allt är så blött här
är det du som gråter?

Genom dimma och duggregn
ett svart jordevarv runt solen
rinner årsdagen av förlupen sorg
salt och sträv
sakta ner i strupen
ett år sen din himlafärd
rummet ekar så olustigt ensamt
när du inte längre är här
sitter trist solokvist
dricker ett glas för dig min kära
den smärtsamma saknaden
finner ingen annan väg ut
fast utan förtröstan
i en beklämmande bakdörr

Himlen skar sig
allt är så blött här
är det du som gråter?

 




Fri vers av KattenKin VIP
Läst 345 gånger och applåderad av 21 personer
Publicerad 2020-05-02 18:42



Bookmark and Share


  Cikoria Blå VIP
Aj, så ont den gör.
Vårt i mina ögon.
2020-05-04

  Solweig Jansson VIP
Den här texten skär i hjärtat !
2020-05-03

    Lena Staaf VIP
Sorg och saknad himmelskt beskrivet!
2020-05-03

  Kungskobran VIP
Saknaden fångad men din fantastiska penna.
2020-05-03

  Respons VIP
Smärtsamma tankar fast med nya ord och fina inrim: ” sitter trist solokvist”.
2020-05-03

  Nanna X
En fantastisk titel! Resten är redan sagt.
2020-05-03

  Briza media
Gillar! Det är svårt att skriva känslosamt utan att det lir för sentimentalt, du lyckas verkligen!
2020-05-02

  Kajan VIP
Dikt fylld av saknad, vemodigt.
2020-05-02

  Pia Laurell (fd Kal Wallin)
Så känslosamt och vackert skrivet.
2020-05-02

  Susie Blomqvist Simu (poetry in motion)
Vacker i sin sorglighet. Tycker om.
2020-05-02

    Lars Gullberg
Du talar till en vän långt bort. Det går rakt ut. Att få skriva att få tala till är inte detsamma som att sitta och prata med någon. Jag tror att skriftens kommunikation sträcker sej mycket längre. Tankarna, minnerna. saknaden.
2020-05-02
  > Nästa text
< Föregående

KattenKin
KattenKin VIP