Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

De slog ut som orkidéer

 

De slog ut i aftonsolen
som brann som en kamin
vintersjälens isdräkt rann av
tre tappra musketörer
som tappat räkningen
på motgångar
och ändå aldrig gett tappt

De slog ut i värmen
med famnen full av lust
slog ut utan tvekan
trots taskig jord
som gjord för att gräva ner sig

De slog på stort
glömde sin fattigmanslott
lapade sol och skapade sandslott
de likasinnades cocktail
smakade sött och gott

De slog varandra
med häpnad
tre tappra orkidéer
med entusiastiska leenden
som uppåtböjda bananer
nöjda över fruktbara idéer
vid avsked rika som sultaner




Bunden vers av KattenKin VIP
Läst 245 gånger och applåderad av 14 personer
Publicerad 2020-05-04 19:40



Bookmark and Share


  Magdalena Eriksson VIP
kul text å påhittarhumör hos dig
texten känns som en god sammanräkning av en sådan där träff.. som äntligen blir av.
skönt när ordet slog blir pånyttfött i ett positivt sammanhang. vill oxå ha det! inspirerade!
2020-05-07

  Salvation Pepper
Älskar: "trots taskig jord"

Det ger VERKLIGT hopp.
2020-05-06

  Eva Langrath VIP
Härlig text fylld av livskraft.
2020-05-06

  Respons VIP
Fruktbar rimglädje!
2020-05-05

  Solweig Jansson VIP
Härliga porträtt - man kan slå sig själv med häpnad !
2020-05-05

    Elisabeth Nilsson VIP
Vilken glädjerik och lustfylld dikt, diktat med din alldeles speciella ordfångarkonst! Känns som tre tappra kvinnor eller systrar, som träffades.
2020-05-05

  Kungskobran VIP
Det finns en kraft i alla, låt den släppa loss
2020-05-05

  Blomma-Stjärna VIP
Tre fattiga tappra orkidéer med fruktbara idéer- vid avsked rika som sultaner (på livslust tänker jag mig! ) - Bra där!
2020-05-04

  Marita Ohlquist VIP
Bra skrivet om livskraft och livsglädje, från fattigmanslott till rika som sultaner!
2020-05-04

    Lena Staaf VIP
Härligt livsbejakande dikt med ordglädje! Lekande barn?
2020-05-04

  Kajan VIP
Du tänjer verkligen på språket, ordstretching, kul!
2020-05-04
  > Nästa text
< Föregående

KattenKin
KattenKin VIP