Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
En vegan kan tänkas vilja påstå att om en människa 'äter djur', så är det 'likdelar' i grytan eller pannan. Men även grönsaker och frukter 'lever' väl och kan växa, innan de skördas, få grönsaker och frukter fortsätter växa eller leva då, eller?


Springer, det gör en väl med benen?




(Om Bilden.
Den föreställer en solbelyst gata på söder,
omgiven av solbelysta fasader,
gatan lutar uppåt i synfältet
och det kan vara exempelvis
någonstans vid Mariatorget och
Sankt Paulsgatan)



En del människor skriver 'springer' om
utrymmen mellan två brädor, i talspråk
heter det kanske 'springer' eller 'bräder',
men i skriven form heter det 'springor'
och 'brädor',

för att kunna fungera med grammatik
och översättning. Att det finns människor
som är dyslektiker som väljer att bli som
översättare, är nog för att det var den enda
tjänsten som

var ledig, utöver instruktör i skytte och
gatsopare. Det valet av yrke påminner
om att påstå sig vara skådespelare som
kan köra bil eller motorcykel, utan att ha
tagit en enda

lektion eller att inneha körkort. Själv skulle
du svara att du kunde, om du hade att välja
mellan att jobba eller att dö genast. Hellre
än att bli mördad kommer du som plötsligt
'att kunna'

oavsett vad kunnandet än går ut på. Personligen
blir jag väldigt upprörd över att någon väljer fel
glas att dricka ur, öl i vinglas, vin i spritglas och
mjölk ur teglas. Jag kanske inte får lust att begå
självmord när

jag ser någon bädda sängen slarvigt eller städar
utan att ta ända in i hörnen. Men upprörd det
blir jag så in i norden. Ja, det är larvigt att bli
upprörd över att höra någon vilja hålla med
'eller hur?',

'Ja, eller hur' och så vidare. Det finns så mycket
att bli upprörd över. Men om 'de' säger i vän ändå
nyheterna att det är inbördeskrig i Afrika med så
och så många avlidna och skadade, så ser jag i
tevetidningen av

det är på tisdagar det är programmet i väl som
ettan klockan åtta på kvällen och det får jag bara
inte missa. Vilken tur att jag inte är kyssnödig på
söndagar mellan tio och sjutton. Och att jag inte
bor i Haparanda förstås. Inbrottsskydd och larm
stoppar inte brottet,

det fördröjer kanske, men med rätt gott om tid
och verktyg, då blir väl alla möjligt 'drabbade'
av 'sjukdom'? Eller vad säger du om hur miljön
drabbas av att en del människor vallar skidorna
eller sprejar gator?

Det finns en massa nya och gamla ordspråk, ett
av dem talar om att 'svälja myggor och låta mark
en trampas av elefanter'. Jag kan det inte och inte
förstår jag heller vad det vill säga. Kan du hitta ett
sytt på en kudde?



(Texten har legat i utkast sedan 2020 05 06)




Prosa (Fabel/Saga) av lodjuret/seglare VIP
Läst 110 gånger
Publicerad 2022-04-30 07:58



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

lodjuret/seglare
lodjuret/seglare VIP