Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

I väntrummet

Jag sitter i väntrummet och väntar på min tur
stolen med det gröna galonsätet
klibbar nervöst mot mina kostymbyxor
Bredvid mig sitter en gammal man
han hostar och snörvlar
jag reser mig och flyttar en bit bort
Sköterskor skyndar förbi till olika rum
ibland ropas ett namn
- Sven Johansson och någon reser sig upp
När är det min tur?
det börjar skymma, jag tittar ut
ett visset träd gungar utanför fönstret
Jag måste han somnat
vaknar med ett ryck och hör en röst
en kvinna i vitt dyker upp
-sitter ni kvar?
-jag väntar på min tur
-din tur är över för länge sedan,
har inte doktorn berättat det för dig.
Jag ser mig omkring ingen syns till
det har mörknat ute
jag hämtar min hatt och rock
och skyndar mig hem
från mitt sista besök










Prosa (100-ordare) av Kungskobran VIP
Läst 214 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2020-05-11 15:52



Bookmark and Share


  Kungskobran VIP
Det var sista besöket
2020-05-11

  Blomma-Stjärna VIP
bra skrivet om väntrummet till doktorn - men synd att du nog måste göra om besöket!
2020-05-11

  Öknens Ros VIP
Den som väntar kan ibland få vänta för länge.
2020-05-11

  ULJO
Att fly allvaret till drömmarnas värld kan vara skönt ibland. Gillar den här texten.
2020-05-11
  > Nästa text
< Föregående

Kungskobran
Kungskobran VIP