Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Vi blir kön utan kön

Närhetsprincipen tänjer ut oss
Damen med snipa två meter från
Herrn med finattityd två meter upp
Ungdomen med slarv och läckande låt
Två meter från eller till
Flickan utan hull
som är två meter från hån fjärmar sig från
mig som står utan egentlig känsla av sammanhang
-och pinsamt omedveten om att just exakt det utgör sammanhanget
I detta sällskap utan sällskap
Snipan snäser mot kassörskan bakom plexiglaset
som inte lyckas dölja att hon är träffad -trots skyddets relativa komplexitet

Faktum är att avskildheten sammanför oss,
gör homogent av heterogent
Vi är kön utan kön och ler i mjugg åt livets nedmontering, liknöjda, glada skitar som utan handskar kladdar vi in betalkortens koder fyra år gången




Prosa av Mats Edin VIP
Läst 135 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2020-05-13 17:28



Bookmark and Share


  Öknens Ros VIP
"Homogent av heterogent", lika för alla gäller i Coronas tider.
2020-05-14
  > Nästa text
< Föregående

Mats Edin
Mats Edin VIP