Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Slaveriet

 

Det var en gång en tid när alla hade tid
men den var så farlig så makten tog den
samhällsbidrag förseglat med sigill av skam
nu betalar vi ränta på fördröjningen
pantsatt verkar värdelöst
mycket få kräver att få tillbaka den
ändå är samhället numera uppenbart privat

 

 




Fri vers av KattenKin VIP
Läst 224 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2020-05-15 15:13



Bookmark and Share


    Lena Staaf VIP
Den så kallade arbetslinjen utgår från en föreställning om att folk är lata. Man ska skrämmas till att ta arbeten som innebär livsfarlig arbetsmiljö och stress. Annars är straffet skam och ekonomisk misär.
Skarp dikt!
2020-05-15

  Blomma-Stjärna VIP
makalöst bra - b.l.a. om förtidspension som "samhällsbidrag förseglat med sigill av skam" ! ja, tyvärr vi är ett samhälle som mer och mer går mot Sär-hälle - trots uppenbara nackdelar för alla!
2020-05-15

  Kungskobran VIP
Om man är lat
blir man privat
orkar bara med sig själv
det blir mitt välv
2020-05-15
  > Nästa text
< Föregående

KattenKin
KattenKin VIP