Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Tankar inför döden

Jag söker inte döden
den söker inte mig
men jag vet att den väntar
där bakom hörnet
den gömmer sig.

Lyfter ibland på förlåten
och skymtar förbi
som en skugga i natten
i dunkel skog
bak mörka granar

När den äntligen dyker upp
är allt försent,
allt du skulle gjort
allt du skulle sagt
varför gjorde jag inte det?

Det är för sent att ångra
vad som är gjort
Kanske minnen av mig
som är ljusa finns kvar
man kan ju alltid hoppas




Fri vers av Kungskobran VIP
Läst 224 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2020-05-19 16:30



Bookmark and Share


  Marita Ohlquist VIP
Jag känner igen mig i dina tankar. Hoppas att mitt namn kommer att ligga mjukt i efterlevandes minnen!
2020-05-20

  Gawain
Omfamna friheten, på tröskeln till kistan gapar en okänd möjlighet.
2020-05-19

  Roger VIP
Finstämda tankar om svårt ämne
2020-05-19
  > Nästa text
< Föregående

Kungskobran
Kungskobran VIP