Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Vålnadshavare

 

I vissa bostäder bor det fler
än vad som står på kontraktet
osynliga inkräktare som kommer och går
genom väggarna och välter dem inåt
lever på nya hyresgästen i lönndom
invaderar varenda vrå
kallt och ovälkommet rör sig
oaktsamt i rummet
som en utfryst huskatt som bitit sig fast
stryker sig närgånget och hårresande
mot ens hud och suger hemtrevnad ur en
man blir en ångestfylld vålnadshavare

 

 

 




Fri vers av KattenKin VIP
Läst 145 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2020-05-22 21:55



Bookmark and Share


  Kajan VIP
Lite skrämmande.. om de osynliga; vissa platser har en speciell känsla som du så väl beskriver här, stämningsläget i dikten passar ämnet.
2020-05-24

  Solweig Jansson VIP
Väldigt fin beskrivning av ovälkomna känslor. Jag kommer också att tänka på en vän, som flyttade in i nyköpt lägenhet men upplevde så krypande känslor på vissa ställen att hon inte kunde bo kvar - sålde, köpte ny och trivs. Märkligt !
2020-05-24

  Kungskobran VIP
Eget boende skulle det vara
för familj och barnaskara
Vad blev det av det
en förskräcklig trångboddhet
Vi samsas tolv i en liten lägenhet
det är vår belägenhet
Men hyran för innehavaren blir låg
förresten, han är min måg
som det mesta tar
en liten skärv för oss blir kvar


2020-05-23

    Sefarge VIP

Bra att kunna se och även ta
det objudna i nackskinnet
och släppa ut det
Ej alla förunnat!
;)

2020-05-23

    Lena Staaf VIP
Bra bild av ångest som tränger sig på, kletar sig fast och fyller livsrummet.
2020-05-23
  > Nästa text
< Föregående

KattenKin
KattenKin VIP