Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Övergiven grav

 

Gräver ner stridsyxan vid din grav
har ingen användning för den
sen du slog upp portarna till hjärtat
jag kan fortfarande bli arg
sväljer inte ilskan
ser sammanhangen
ingen annan levande kan påverka
utan att gräva sin egen grav
det är din familj som ska ligga bredvid
inte än, i framtiden, och innan dess
finns förhoppningsvis tecken på tanke
alla ska vi hitta hem förr eller senare
jag ska gå nu
efter järnnätterna kommer jag tillbaka
då är metallsmaken borta
blommorna du överlämnade i min vård
ska planteras och växa vidare

 




Fri vers av KattenKin VIP
Läst 166 gånger och applåderad av 15 personer
Publicerad 2020-05-23 13:26



Bookmark and Share


  Magdalena Eriksson VIP
Fint och stort om livsöden som flätas och det kraftfulla medvetenheten: att lägga ned den där braiga yxan ett slag utan att få trygghetskollaps.
2020-05-25

  Solweig Jansson VIP
Jättefin text - ett starkt och fint farväl !
2020-05-24

  Pia Laurell (fd Kal Wallin)
En text som uttrycker styrka och insikt att se kunna se framåt, trots sorgen.
2020-05-23

  Kungskobran VIP
Det blev endast en blomma kvar
efter alla våra dar
jag minns ej hur den blev till
kanske någon dag i april
jag vattnar den då och då,
en dag är den död ändå




2020-05-23

    Lena Staaf VIP
Sorg, kärlek och mognad i denna fina dikt.
2020-05-23

    Jag är fan större än Sartre
Så som det är i rymdlivet.
2020-05-23

    Sefarge VIP
Insiktsfullt skriftat!
Att läsande ta till
sig in i sitt eget
Liv?
;}

2020-05-23

    Max Poisé
Att kunna gå raklång ifrån är en mental styrka unnat få. Kräver fast mark under fötterna eller tid som får såren att läka! Genomtänkt dikt!
2020-05-23

  Respons VIP
En dikt som andas försoning och eftertanke - gott så.
2020-05-23
  > Nästa text
< Föregående

KattenKin
KattenKin VIP