Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Kärlekens metaboliter

Tulpanerna slår upp
sina lågande gap
som en liten kör av röda hanar.
Sväljer sol
bränner tungan
gal om död och uppståndelse.

Solen hettar
som en gläntad port till andra sidan
bakom vilken underjordens svettiga smeder regerar.

Så fort en känsla föds
börjar dess långsamma nedbrytning.
Kärlekens metaboliter
oro, mättnad,
ömhet, likgiltighet,
stabila eller sönderfallande isotoper
styrs alla
av en galen halvgud
ur en bortglömd mytologi
en trädande
en jordande
styr kärlekens livscykel
och hjärtats alla impulser
att brinna eller fly.




Fri vers av Rafmagn VIP
Läst 201 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2020-05-23 14:26



Bookmark and Share


  swim
Att bygga ett hus kräver en grund och ett tak, däremellan sker det intressanta. Hoppet om att hjärta och intellekt emellertid finner sig dit lyser starkt... fint skrivet!
2020-05-25

  KattenKin VIP
Oj vilken pärla! Bildrik och filosofisk om kärlekens livscykel som du så fint döpt uppkomsten av densamma och dess nedbrytning till. Det krassa blir poetiskt här.
2020-05-23

  Kungskobran VIP
Kärleken är en komplicerad varelse.
Fint formulerad metabolism.
2020-05-23
  > Nästa text
< Föregående

Rafmagn
Rafmagn VIP