Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Ibland har jag önskat att jag vågade säga till min granne ord i stil med. Likt en bro över den underbara Klarälven eller i vilket fall den delen som har en serie slussar vilka båtbussen har att ta sig igenom på sin väg mot...


Jag grips ibland av lust yttra mig i stil med, till en far




(Jag vet inte vad låten heter,
men den är med och av Bob Dylan,
som är hans artistnamn,
jag gillar akustisk gitarr och munspel.
Den jag nynnar på stundom.
Lyssna på musik med text, bara om du känner att du verkligen måste, som Schubertramph och Tore Skooman.)


Med en far som du behöver ditt barn verkligen inte
vara rädd för en fruktansvärd människa som jag.

Eller

Om du har oturen att bli lika gammal som jag är
(minst ungefär 31) och glad över att du överlevde
din 25-årsdag (du som inte är 25 år än, kommer
att bli glad om du blir det och överlever den dagen),

som du kanske gör, så kommer du att ha haft ungefär
7 och ett halvt förhållande med minst en människa,
en bil som kommer att få punktering under sommaren
och en vän som du måste ta farväl av eftersom den

blir mördad, får cancer eller begår ett ekonomiskt brott.
Sedan får du kanske såväl goda som illa nyheter,
men kan dö med lätt hjärta och en fånig uppsyn,
som om du vore kär, eller i vilket fall glad över är

att fortfarande ha ditt alldeles egna liv att le le le leva.
Ja, du har verkligen något att se fram emot, om du bara
överlever alltså, och som sagt blir trettiofem eller så,
nu för tiden så vet en människa verkligen 'ingenting'...














Prosa (Fabel/Saga) av lodjuret/seglare VIP
Läst 181 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2020-05-23 20:13



Bookmark and Share


  danne //
att en alldeles egen resa som man får uppleva anses som ett rikt liv man kan skatta sig gott över.
2020-05-23
  > Nästa text
< Föregående

lodjuret/seglare
lodjuret/seglare VIP