Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Textanalys

 

På en akademi ligger ett litet ord
som på ett operationsbord
det ska röntgas och hjärtat lyfts därför ur
fråntas en människa de aldrig känt
med trubbiga instrument
bärs bort utan analys
som det vore av främmande sort
förvaras som ett beslagtaget föremål
undanstoppat i en frys
Allt liv faller ifrån inom kort

 

 




Bunden vers (Rim) av KattenKin VIP
Läst 608 gånger och applåderad av 26 personer
Utvald text
Publicerad 2020-05-25 12:33



Bookmark and Share


  Briza media
Helt sant, bra formulerat. Inte bara kan det suga hjärtat ur texten utan även poeten.
2020-06-03

    Steff...
Fint
2020-05-30

    ej medlem längre
Det finns så mycket liv i din fantastiska dikt, allt från ett bildspråk som lämnar avtryck till språkets rytm och melodi. Så snyggt! Grattis till utvald text!
2020-05-28

  lodjuret/seglare VIP
Det verkar vara skillnad på 'saker och ting'. En människa kan se saker på teve, exempelvis fiktion eller dokumentar och det visar en operation med blod i och så. Samma människa kan å andra sidan svimma eller vända bort huvudet när blod kommer i dagen, som ett blodprov eller när ens ena besök hos tandläkaren och blod kommer i dagen... då är det plötsligt skillnad...
2020-05-27

  Respons VIP
Vad var det för ord som plågades på detta bord, var det väl eller illa skrivet eller handlade det bara om livet?
2020-05-27

  i af apa
vad träffsäkert!
2020-05-26

  DavidM VIP
Vikten av orden, förkroppsligade med suggestivt språk i dessa skickliga rader.
2020-05-26

  Kajan VIP
Jätte jätte bra! Så klockren.
2020-05-26

    Elisabeth Nilsson VIP
På pricken taget!
2020-05-25

  Kungskobran VIP
Förläggarn kan behålla sin skit
jag hör ändå inte dit
han sitter där i ditt ynkliga hörn
i kontoret på Södertörn
Stor poesi förstår han sig inte på
det kan göra det samma så.
För när jag är stor och berömd
är han för längesedan glömd
2020-05-25

    Lena Staaf VIP
Så mördas en text. Jag vill inte mörda din utan säger bara: klokt och bra!
2020-05-25

  Marita Ohlquist VIP
Utomordentligt bra formulerat!
2020-05-25

  Magdalena Eriksson VIP
starkt och på pricken en kanon!
2020-05-25
  > Nästa text
< Föregående

KattenKin
KattenKin VIP