Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
och dödsdansen


En anteckning I (om dans)

Även andra former av världslig dans
förekom under 1200 – 1400 talet
nämligen dödsdansen som man brukade utföra
på kyrkogårdar och som användes
för kommunikation med de döda
Syftet med dödsdansen var att hindra de döda
från att återvända till de levandes värld
och man trodde att man kunde åstadkomma det
genom ett vilt musicerande och dansande. 

Det förekom också häxdanser som utfördes nattetid för att hylla djävulen. 




Fri vers (Fri form) av Lili B VIP
Läst 129 gånger
Publicerad 2021-11-20 13:59



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Lili B
Lili B VIP