Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Vitaminbristsnubben och Mamma Mu

 

Ni må tro han byggde bo
arbetslös man han kan minsann
satt bakom flötet i godan ro
hal som en ål utan mål
lira gitarr, men inget gigg
tog sig en välbehövlig rök
bortanför barn och stormkök
Rullade dagen runt en cigg

Jag var en kassako han kunde lura
en mamma Mu
födde barn
låg på alla fyra långt in på nattkrök
Sura och sov när jag skulle skura

Ni må tro han var go
slänger lök på laxen
inte så pigg
sa han över axeln
vitaminbristsnubben
var bara ett placebo
ett stort ego
Trist att jag gick på den gubben

 




Bunden vers (Rim) av KattenKin VIP
Läst 254 gånger och applåderad av 17 personer
Publicerad 2020-06-02 21:05



Bookmark and Share


  Rafmagn VIP
Stor igenkänning....starkt att skriva poesi om det!
2020-06-06

  Solweig Jansson VIP
Vilken underbar summering ! Klok är man när man har gott omdöme - gott omdöme får man av dåligt omdöme ! Sade någon ....
2020-06-04

  nu 1.0
Härliga ord i den dikten! En vitaminbristsnubbe som kan läggas till handlingarna..:)
2020-06-03

  Marita Ohlquist VIP
Bra skrivet om en relation som inte var vad den borde vara!
2020-06-03

    Asta Kass
Bra skrivet! Kom direkt att tänka på Instagram-kontot mansbebisar! Det verkar som vitaminbristsnubben var just en sån.. gött att du spola na' :)
2020-06-02

    Lena Staaf VIP
Skickligt skrivet med lätt penna och härligt språk om en tung relation.
2020-06-02

  Pia Laurell (fd Kal Wallin)
Sinnrikt skrivet om en relation mellan honom och henne.
2020-06-02

  i af apa
Härliga rim om allvarliga saker. Ja man kan gå på en mina ibland. Men jag säger som Kungskobran mamma Mu kan hoppa över månen...
2020-06-02

  Kajan VIP
Mannen var trött, men den han var med, var nog bortom trötthet, att diktarjaget orkade skriva är i sig en beundransvärd prestation. Mustigt språk, med färg o nyans, och härliga ordvändningar.
2020-06-02

  Kungskobran VIP
Mamma Mu som hoppa över månen
var mycket bättre än den fånen
2020-06-02
  > Nästa text
< Föregående

KattenKin
KattenKin VIP