Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Kärlekens encyklopedi

 

Jag har trott så mycket jag
tralla la
men det gör jag inte idag
trott jag varit kär i alla de där
lika som bär
jag kunde falla jag
jag svär
jag visste inte vad kärlek var
hela mitt liv har jag saknat en far
så kom du förbi
och du försatte mig fri
så nu vet jag hur kärlek känns
kan beskriva dess essens
du är borta nu
men just du lämnade över
det varje människa behöver
- kärlekens encyklopedi

 




Bunden vers (Rim) av KattenKin VIP
Läst 319 gånger och applåderad av 24 personer
Publicerad 2020-06-03 11:24



Bookmark and Share


  i af apa
Snyggt!!
2020-06-05

    Elisabeth Nilsson VIP
Lek och allvar blev kärlek i förening, i din
dikt beskriven med humor, tacksamhet och extra allt!
2020-06-04

  Solweig Jansson VIP
Underbar !
2020-06-04

  Kungskobran VIP
Underbart fin.
2020-06-03

  Respons VIP
Kärleksfullt, lekfullt, på allvar och med humor - galant!
2020-06-03

    Max Poisé
En sann lärdom...snygg text!
2020-06-03

  Anya VIP
Tycker om det psykologiska djupet i denna. Jaa har vi valmöjligheter eller styrs vi av barndomens kraft? Intressant!
Slutet visar ändå på valmöjlighet och frihet.
2020-06-03

  Kajan VIP
Stor livserfarenhet i korta rader; om någon som går in i en skog utan karta, men med stor saknad, i ryggsäcken.
2020-06-03

  Blomma-Stjärna VIP
en kärleksång i tacksamhet
över den kärlek som var
av evigt slag
även om den blev kort
då mannen gick bort

"du kom förbi
du försatte mig fri"

"just du lämnade över
det varje människa behöver
- kärlekens encyklopedi"
2020-06-03

  Nanna X
Härligt med tralla la i början och glada rim om ett ytterst allvarligt ämne. Men hade du inte ätit alla de där bären så kanske du inte skulle känt igen kunskapens frukt när den väl dök upp?
2020-06-03

    ej medlem längre
vackert flöder =*)

som en evert taube melodi eller nåt =)
2020-06-03

    ej medlem längre

Kärleken med all dess närhet och värme
är en skygg fågel som måste få komma
och gå, lite som den vill, vilket kan vara
svårt att förstå, när den har slagit sig ned
som den gör allra närmast intill.

Fint skrivet

2020-06-03

    Lena Staaf VIP
Lättsamt och rytmiskt sjungande om en livsavgörande fråga, hur hittar man någon att älska, någon som svarar mot ens innersta behov.
2020-06-03

  Pia Laurell (fd Kal Wallin)
Underbar text, och det finns så mycket i denna. En historia, en mix av genomlevda känslor och en tidsresa.
2020-06-03

  Marita Ohlquist VIP
En sådan DU förändrar livet, en ovärderlig gåva!

2020-06-03

  Briza media
Så fint uttryckt! Lättsamt på rim som en kontrast till det -för många så viktiga men outtalade - att inte veta vad man söker och varför.
2020-06-03
  > Nästa text
< Föregående

KattenKin
KattenKin VIP