Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Den förundrade Fredsduvan

Fredsduvan flyger i gryningen 

Förundrad över det öde landskapet

Där en kyla av ondska härjar

Som om naturen fryser invärtes

 

Fredsduvan flyger i skymningen

I skogen av vissnande träd

Där en spöklik tystnad råder

Som om bladen darrar utan vind

 

Fredsduvan flyger i dagar

Så tysta att vingslagen hörs

Och regnet får själen att frysa

Till is i solskenets starka strålar 

 

Fredsduvan flyger i nätter

Där skräcken river i skinnet

Och skriken ekar bland husen

Med gapande fönstergluggar

 

Fredsduvan flyger för livet

Flyget för att bringa lugn

Där tillvaron ber om nåd

I tider där oro och mörker råder 




Fri vers av Maria Sundelin VIP
Läst 279 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2020-06-10 07:11



Bookmark and Share


  ULJO
Mycket fint och starkt skrivet. Gillas mycket.
2020-06-10

  Marita Ohlquist VIP
En stark text som belyser situationen i världen!
2020-06-10

  Kajan VIP
Så outsägligt sorglig, och väldigt stark dikt.
2020-06-10
  > Nästa text
< Föregående

Maria Sundelin
Maria Sundelin VIP