Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Skuld

 

När året kliver över tröskeln
bärs ett nyfött barn ut
babyliften lyftes 
som en skuld efter en springnota
stoppas om, stoppas in
i en frysbox på en balkong
filt istället för famn
modern försöker öppna dörren
skottar på balkongen
visar sin mjölkvita byst på 70 bast
men barnet går inte att finna

 




Fri vers av KattenKin VIP
Läst 314 gånger och applåderad av 12 personer
Publicerad 2020-06-10 14:34



Bookmark and Share


  Magdalena Eriksson VIP
stark och borde inte gå att skriva om tänkte jag
men jag beundrar din förmåga att få ihop det:
modern försöker öppna dörren
skottar på balkongen
visar sin mjölkvita byst på 70 bast
men barnet går inte att finna


2020-06-17

  Solweig Jansson VIP
Läser denna som en skildring av ett djupfryst mor - dotter förhållande där modern inte fanns för barnet men på äldre dar vill ändra på det. Alltför sent - barnet är vuxet. Väldigt spännande gestaltat !
2020-06-11

  Kajan VIP
Alltförsent? Springnota, var det oplanerat, tur att andra kommentarer, mystisk..
2020-06-11

  TrollTörnTrappan VIP
...tänkte också att det verkar va försent

- om så än den lilla frös ihjäl eller sedermera lyckades fly mot solen??

Dock aldrig tänkt på "byst" & "bast" i samma andetag : att blott en bokstavs skillnad!!
2020-06-11

    Lena Staaf VIP
Intressant text! Barnet djupfryst, undanstoppat, vill modern ha det tillbaka men nu för sent?
2020-06-10

  Eva Langrath VIP
Spännande, mystisk text som väcker nyfikenhet
2020-06-10

  Briza media
Oj, spännande text! ..som jag nog får läsa fler gånger för att få grepp om :)
2020-06-10
  > Nästa text
< Föregående

KattenKin
KattenKin VIP