Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Vem vet!!!


En liten fundering

Ibland så kan man undra mer än vanligt.
Tänker på allt man upplevt, och vart vi är på väg?!
Fatalism eller predestination....allt är förutbestämt.
Eller är det den fria viljan som gäller?!
En blandning kanske, ett tillstånd som liknar kaos kanske.
Kan vi påverka vår egen framtid? Ja till viss del, säger många.
Man kämpar, men det blir ändå ett annat resultat.
Ingen vetenskap kan helt förklara hur det förhåller sig.
Teorierna är många.
Flera faktorer spelar in, förutsättningarna är av stor vikt.
Såsom motivation och kunskaper.
Det finns litteratur i konsten att lyckas.
Min förvirring kan tyckas stor, men jag är inte ensam!
Tack för ordet!




Övriga genrer (Kåseri) av ~Leonardo~
Läst 297 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2020-06-12 20:17



Bookmark and Share


    ej medlem längre
En svår och mångtusenårig filosofisk fråga du tar upp. Jag tror på ditt 3:e alternativ. En blandning. Den fira viljan finns men den har sina begränsningar.
Den kristne aposteln Paulus fångade detta i Rom 7:19. "Det goda som jag vill, det gör jag inte, men det onda som jag inte vill, det gör jag"
En fjärde faktor är också slumpen.
2020-06-13

  SatansSon VIP
den fria viljan gäller inte för människosonen. nietzsche var alltså rätt ute.
2020-06-12

  Larz Gustafsson VIP
Den fria viljan gäller.
Calvin hade fel.
2020-06-12
  > Nästa text
< Föregående

~Leonardo~
~Leonardo~